14 Ekim 2013 Pazartesi

İntihar Dükkanı - Jean Teulê

Bazı kitapların isimleri o derece cezbedici oluyor ki tanıtım yazısını dahi okumadan sepetine atıveriyor insan. Bu kitap da benim için onlardan biri.

İntihar dükkanı beş kişilik Tuvache ailesi tarafından işletilmektedir. Bu dükkanda adından da anlaşılabileceği gibi hayatlarına son vermek isteyen insanlara yardımcı olacak araçlar satılmaktadır. Kendilerini asmaları için urganlar, ani bir ölüm için çeşitli zehirler, ya da havalı bir ölüm için hara-kiri veya Turing elması gibi ölümünüze hayran bıraktıracak intihar setleri. İnsanlara ölüm satan, hayatın kötülüklerden ibaret olduğunu düşünen, her daim mutsuz Tuvache ailesinin hayatı her şeye iyi yönden bakan bir nevi erkek Pollyanna olan küçük çocukları Alan ile yavaş yavaş değişmeye başlar. Ve bu sağlam konu bir anda hayat her şeye rağmen ne de güzel gibi sıradan bir romantikliğe bağlanır.

Kendi irademiz dışında geldiğimiz ve umduğumuzu bulamadığımız şu dünyadan ayrılmak istediğimizde intiharın bir seçenek olarak karşımızda durması hayatın hatasını telafi etmek için sunduğu küçük bir jest olsa gerek. Böylesi güzel konu daha detaylı ve daha gerçekçi bir şekilde işlenebilirdi.

Arka Kapak
Karanlığın içinde tabelası parıldıyor: İntihar Dükkânı. Hayatın yüküne dayanamayanlar son alışverişlerini yapıyorlar.

Zehirler, ipler, tıraş bıçakları ya da daha ilginç intihar yöntemi paketleri... Nesillerdir müşterilerinin son anlarında kullandıkları malzemeleri temin eden bu aile şirketine, bir gün sizin de yolunuz düşebilir.

Tabii dengeleri değiştiren bir sürpriz sizden önce bu karanlığı aydınlatmazsa...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder