13 Nisan 2013 Cumartesi

Okan Bayülgen'den Sesli Kitaplar


İnternette gezinirken böyle bir habere rastladım. Galiba bunu duymayan bir ben kalmıştım. Artık ben de duymuş oldum. Daha haberi okumadan içinde Okan Bayülgen'in adı geçtiği için güzel bir şeyler olduğunu tahmin etmiştim. Öyle de oldu.

Peki konu ne mi? Şöyle ki Okan Bayülgen hayran olunası sesiyle kitaplar seslendirecekmiş.

Makinakafa.com isimli blogunda seslendireceği iki kitabın küçük bir kaydını yayınlamış. Ve kitaplar da öyle yabana atılacak cinsten değil. Stefan Zweig'in Satranç'ını ve Franz Kafka'nın Dönüşüm'ünü böyle kaliteli bir sesten dinlemek gerçekten harika olacak. Kitapları haftada 4 gece radyodan ve okanbayulgen.fm'den dinleyeceğiz. Tabi onları kitapçılarda da görmeyi umuyorum.

Ülkemizde kitap okuma oranı çok düşük. İnsanlar okumamalarına türlü türlü bahaneler buluyor. Kitap okuyacak vakti olmayanların şimdi de kitap dinleyecek vakti olmaz ya sorun değil. Belki bir kaç kişiye daha kitap sevgisi aşılanır. Ben Dönüşüm'ü de Satranç'ı da okuduğum ve zaten kitap okumayı sevdiğim halde bu kitapları heyecanla dinleyeceğim. 


2 yorum:

  1. Sesli kitap görme engelli insanlar için düşünülmüştü.Kaldı ki biz sizde gönüllü olarak kitapları seslendirip yardımcı olabiliriz.Hem bu sayede böcekleşmekten sıyrılır insan ;).Nette araştırma yapsanız bunla ilgili haberleri görürsünüz. Okan'ı severim umarım örnek olur bu tavrı.

    YanıtlaSil
  2. "'çok koşuşturmalı' hayatımızda gören gözler de, göremeyen gözler kadar ihtiyaç duyuyor sesli kitaplara" bu sözlerle belirtmiş niyetini blogunda. Yani sadece görme engelliler için yapılmış bir çalışma değil bu. Ve eğer sesime güvenseydim ben de isterdim böyle güzel bir şeyin içinde bulunmayı, özellikle görme engellirler için.

    YanıtlaSil