26 Nisan 2012 Perşembe

Çavdar Tarlasında Çocuklar - J. D. Salinger


Salinger,  16 yaşında bir çocuğun çevresindeki düzene uyamamaktan, insanların yapmacıklığından duyduğu bıkkınlığı kahramanın birkaç gününe sığdırarak, onun ağzından anlatıyor. Kitapta pek fazla olay yok daha çok kahramanımız Holden Caulfield’in düşüncelerini  okuyoruz.

Kitabın beni en çok etkileyen yanı konuşma dilinde yazılmış olması. Lanet bir yer, felaket  bişiy, buna taptım gibi cümleler insanın diline takılmıyor değil. Herkesin kitabın muhteşemliği konusunda hemfikir olacağını düşünmüyorum. Bir ergenin anıları işte diyerek kenara atanlar da vardır muhtemelen. Dikkatli okunursa eğer, kitabın Holden'in hayatını değil de aslında hepimizin hayatını anlattığı görülecektir. Takdir okuyanın.

Arka Kapak
NewYork'lu bir burjuva ailesinin oğlu Holden Caulfield'in "büyümeye dair" keyifli ve hüzünlü öyküsü. Salinger'in en iyi eserlerinden biri. Türkçeye daha önce Gönülçelen adıyla çevrilen roman, bu kez İngilizce aslından Coşkun Yerli tarafından çevrildi.


 

5 yorum:

  1. Bilgilendirme yazın için teşekkür ediyorum Pınarcım , sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Okunulası bir kitap. Lisede okumuştum sanırım. Sevmiştim :). Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Ben bir turlu ilerleyemedim kitapta:(
    S.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gayet kısa bir sürede okumuştum. Tabi insanın kitap zevki çok önemli. Kitaplarda sürekli bir olay örgüsünü seviyorsanız bu yüzden sıkıcı gelmiştir muhtemelen. :)

      Sil